МЕТОД АГРОМЕТЕОРОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ І ПРОГНОЗУ ВРОЖАЙНОСТІ СОНЯШНИКУ В УКРАЇНІ - В.П.Дмитренко; Н.К.Строкач; Л.П.Однолєток (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут, Київ, 2005)
Викладено наукові основи розроблення і зміст методу агрометеорологічного прогнозу районної врожайності соняшнику в Україні. Метод оцінки і прогнозу врожайності соняшнику для території районів розроблений уперше.
Keywords: врожайність; соняшшник; прогноз; модель врожайності; вплив температури