Ринок органічної продукції та особливості його формування в умовах трансформаційної економіки - Сідельнікова, І. В. (Збірник наукових праць Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди Економіка вип 15, 2015)
Стаття присвячена узагальненню теоретико-методологічних положень і практичних аспектів формування вітчизняного ринку органічної продукції в умовах трансформаційних змін. Досліджено сутність, передумови та основні етапи розвитку ринку органічної продукції. Проаналізовано законодавчу базу регулювання ринку органічної продукції в Україні. Охарактеризовано сучасний стан органічного виробництва в світі та визначено потенціал для його розвитку в Україні. Встановлено потенційних споживачів органічної продукції. Звернено увагу на важливість розвитку каналів збуту і пропаганди органічної продукції в Україні. Виявлено основні проблеми, що перешкоджають розширенню внутрішнього органічного ринку. Окреслено перспективи подальшого розвитку ринку органічної продукції в Україні. Ключові слова: органічне виробництво, органічна продукція, переваги органічних продуктів, споживачі органічної продукції, ринок органічної продукції.
Keywords: економіка; розвитко виробництва; перспективи