Управління соціально відповідальним та екологозбалансованим розвитком аграрних підриємств з виробництва органічного продукції - Новак, Н.П. (Всеукраїнський науковий журнал Актуальні проблеми інноваційної економіки №4 2016, 2016)
У статті обґрунтована необхідність розробок нової концепції управління розвитком органічних аграрних підприємств на засадах соціальної відповідальності. Це пов’язано з їх розширеними функціями та особливим статусом в аграрній сфері економіки. Запропоновано критерій оцінки соціальної відповідальності та визначено її рівні. Впровадження вказаної концепції сприятиме поширенню органічного руху в Україні. Також вона підкреслює значні можливості органічних аграрних підприємств не лише у здійсненні виробничих та екологічних функцій, але й соціальних завдань розвитку сільських територій загалом. Ключові слова: аграрні підприємства, органічне виробництво, соціальна відповідальність, критерії, рівні, концепція, управління, розвиток.
Keywords: соціальна відповідальність; розвиток виробництва; управління