"ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО У СИСТЕМІ АГРОПРОДОВОЛЬЧОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ" - Сенишин, О. С. (Науковий вісник Ужгородського національного університету, 2021)
"У статті наголошено про необхідність розвитку органічного виробництва як пріоритету розвитку ві- тчизняного продовольчого комплексу. Здійснено порівняльну характеристику європейських країн, які мають подібний з Україною природний потенціал розвитку органічного сектору, проаналізовано обсяг внутрішнього ринку органічної продукції в Україні. У результаті досліджень виявлено, що Україна є світовим лідером з виробництва органічного меду, займає провідні позиції за площею сертифікованих угідь та переважно спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур. Автором зазначено перші вагомі кроки у сфері розвитку вітчизняного органічного виробництва, на основі чого виділено основні проблеми такого розвитку, що уможливить сформувати ефективну інфраструктуру ринку органічної продукції, забезпечить як екологічну, так і продовольчу безпеку сільського господарства у цілому."
Keywords: органічне землеробство; органічне виробництво; органічна продукція; ринок органічної продукції; органічні стандарти