РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗАСТОСУВАННЯ ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА В УМОВАХ СТЕПОВОЇ ЗОНИ УКРАЇНИ - Гаврилюк, Юлія Володимирівна ("Громадська організація «Станично-Луганський центр соціально-культурного розвитку «Велика Родина»", 2019)
"Україна – один з найбільших виробників сільськогосподарської продукції, що обумовлено сприятливими природно кліматични- ми умовами, багатими ресурсами орних земель, серед яких знач- ну частку становлять чорноземи. Проте, внаслідок недостатнього внесення мінеральних та органічних добрив чорноземні ґрунти вже нездатні достатньо забезпечувати культурні рослини елемен- тами живлення. Цю проблему не вдалося розв’язати впродовж останніх 20 років за недостатнього внесення під зернові культури мінеральних та органічних добрив. Ведення землеробства в умовах Степу України пов’язане з погод- ними ризиками, які ускладнюють отримання високих і стабільних урожаїв сільськогосподарських культур. Зрошувані землі у цьому регіоні є гарантом отримання їх сталої продуктивності незалежно від кліматичних умов, які змінюються у напрямі зростання темпе- ратурного режиму та зменшення кількості опадів."
Keywords: органічне виробництво; степова зона; переваги; значення; органічного виробництва