Удобрення сіркою зернобобових культур - Д-р Гоф-Лауц (Баварський державний інститут сільського господарства (Німеччина), 2013)
"Публікація містить практичні рекомендації щодо застосування сірки для живлення рослин в Північній Вестфалії (Німеччина). Сірка, як одна із життєво важливих поживних речовин у землеробстві, досі майже не бралася до уваги. Проте у традиційному вирощуванні про неї говорять давно, адже ріпак, наприклад, вважається культурою, що потребує цього мікроелементу. Причиною його браку, передусім у легких ґрунтах з малим вмістом органічних речовин, є зокрема десульфуризація димових газів, через яку значно знижується рівень попадання сірки в ґрунт через повітря, що складає наразі < 10 кг S/га в рік. Сірка знову опинилася в полі наукової дискусії завдяки працям вчених Ґісенського університету. Особливо від дефіциту сірки в органічному землеробстві потерпають кормові бобові культури. Тому було поставлене завдання шляхом точного досліду здійснити оцінку впливу удобрення сіркою на зернобобові культури. У цьому досліді в рамках Федерального проєкту з органічного землеробства та інших форм сталого сільського господарства (BÖLN) брали участь шість господарств на території всієї Німеччини (проект BÖLN № 2811OE110 та 2811OE111)."
Keywords: іноземні публікації; досвід Німеччини; Північна Вестфалія; сірка; підживлення; зернобобові; удобрення; гумус; протеїн; озима пшениця