"ОРГАНІЧНЕ МОЛОЧНЕ СКОТАРСТВО – ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ" - Радько, Віталій Іванович; Свиноус, Іван Вікторович; Семисал, Анна Вікторівна (ЕКОНОМІКА ТА СУСПІЛЬСТВО, 2024)
"Стаття присвячена проблемам розвитку органічного молочного скотарства в Україні. Встановлено, що зростання споживчого попиту на екологічно чисті продукти супроводжується зростанням інтересу до виробників молочної продукції, їхніх взаємовідносин з навколишнім середовищем та пропозиції здорових молочних продуктів на молочному ринку. Аналіз системи виробництва органічного молока з технічних, економічних, соціальних, екологічних та регіональних аспектів; огляд та географічна прив'язка постачальників сировини, переробників та каналів збуту органічних молочних продуктів; вивчення національних профілів споживачів та тенденцій споживання органічних молочних продуктів; збір стратегічної та регіональної інформації про орга- нічні молочні продукти та групування."
Keywords: особисте селянське господарство; малі сільськогосподарські підприємства; органічна продукція; молочне скотарство; ринок органічної продукції