Випалювання бур’янів Альтернативне регулювання бур’янів без застосування гербіцидів - Дослідний інститут органічного сільського госпоАвтори: Tobias Gelencsér, Hansueli Dierauer (FiBL) (Дослідний інститут органічного сільського господарства FiBL, 2025)
"Випалювання – це стратегія боротьби з бур’янами, яка використовується передусім в органічному овочівництві. Завдяки цій технології можна відмовитися від використання гербіцидів, які дозволяється застосовувати в традиційному землеробстві. Часто випалювання застосовують також під час робіт з благоустрою, тому що в даному разі заборонено використання хімічних засобів. При випалюванні йдеться про важливу, сумісну з органічним виробництвом технологію знищення небажаних рослин. Найбільшою перевагою випалювання є той факт, що прицьому не відбувається втручання в ґрунт."