БІОТЕХНОЛОГІЧНІ МЕТОДИ ЗАХИСТУ РОСЛИН - Буценко Л.М.; Пирог Т.П. (Видавництво Ліра-К, 2018)
"У підручнику висвітлено питання щодо виробництва та застосування біотехнологічних препаратів для захисту рослин від збудників хвороб та шкідників і підвищення врожайності рослин, а також використання методів біотехнології рослин для оздоровлення посадкового матеріалу та створення сортів, стійких до збудників хвороб, шкідників й абіотичних стресів. Проаналізовано історію розвитку біотехнологічних методів захисту рослин, наведено дані про сучасний стан виробництва й застосування біотехнологічних препаратів в Україні."
Keywords: біотехнології; віруси; мікоплазми; бактерії; мікроміцети; екологічні проблеми; препарати; метаболічна інженерія; регулятори росту; біотехнолгічні препарати; генетична інжененерія