Формування стратегічних напрямів розвитку органічного землеробства в Україні з використанням методики SWOT-аналізу - Сенишин, О.С. (МУКАЧІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2017)
"Стаття присвячена проблемам розвитку органічного землеробства в Україні. Проведено SWOT-аналіз процесу органічного землеробства, в результаті чого виявлено основні можливості та загрози, сильні та слаб- кі сторони його функціонування та розвитку. Обрано стратегію розвитку вітчизняного органічного землероб- ства, що дасть можливість в подальшому втілити її за допомогою таких стратегічних напрямів, як, зокрема, запровадження процедури сертифікації продукції органічного виробництва згідно з нормами ЄС; формування законодавчої бази, яка б регулювала функціонування системи органічного землеробства; розвиток кооперації господарств населення на селі через систему співпраці сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів."
Keywords: органічне землеробство; органічна продукція; виробництво органічної продовольчої продукції; органічні стандарти; SWOT-аналіз; стратегія розвитку