Екологічні та соціально-економічні передумови розитку виробництва органічної продукції - Корницька, О. І. (Інститут агроекології, 2009)
Соціально-економічний розвиток України вимагає підвищення рівня продовольчої безпеки держави, забезпечення населення високоякісними та екологічно безпечними продуктами харчування з метою збереження його здоров’я, поліпшення добробуту суспільства. Таку безпеку гарантує продукція екологічно безпечних систем землеробства, зокрема органічного землеробства. Виробництво органічної продукції є одним з пріоритетних напрямів розвитку сільського господарства Європейського Союзу та багатьох країн світу.
Keywords: економіка; оціна ефективності; тенденція