"БІОЛОГІЧНИЙ МЕТОД ЗАХИСТУ РОСЛИН У СУЧАСНОМУ ОРГАНІЧНОМУ ЗЕМЛЕРОБСТВІ УКРАЇНИ: ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ, ТРЕНДИ, ПЕРСПЕКТИВИ" - Жуйков О.Г. (Меліорація, землеробство, рослинництво, 2022)
"Постановка проблеми. Біологічний метод захисту культурних рослин від шкідників і хвороб заснований на використанні хижих і паразитичних комах (енто-мофагів), хижих кліщів (акарифагів), нематод, птахів, ссавців і ін. для пригнічення або зниження чисельності шкідливих організмів (проти шкідників с.-г. культур), і біопрепаратів, заснованих на продуктах життєдіяльності мікроорганізмів (проти шкідників і хвороб с.-г. культур) [1]. Саме тому даний напрямок є дуже акту- альним і так важливо розкрити цю тему сьогодні, коли збільшення інтересу до органічного с.-г. виробництво досягло свого піку [2]. Даний метод боротьби зі шкідниками й хворобами відрізняється тим, що абсолютно безпечний для навколишнього середовища й людини, а також має ряд переваг у порівнянні із застосуванням хімічних препаратів."
Keywords: біологізація процесу виробництва; органічне землеробство екологічна безпека; захист від шкідників; хвороб і бур’янів.