ОРГАНІЧНЕ ПТАХІВНИЦТВО. Монографія - Кучерук М.Д.; Засєкін Д.А. (Подільський державний університет, 2024)
У монографії висвітлені узагальнюючі відомості щодо органічного виробництва. Зокрема детально описане конвенційне та органічне вирощування птиці. Всебічно описано ризики, що виникають на всіх етапах технологічного циклу органічного вирощування птиці. Наведено належні ветеринарно-санітарні та обмежувальні заходи у органічному птахівництві. Запропоновано альтернативи профілактичним антибіотикам для ефективного вирощування органічної птиці та отримання якісної й безпечної продукції птахівництва.
Keywords: утримання птиці; вибір порід; годівля; антибіотики; пробіотики; постбіотики; благополуччя; облаштування территорій; якість птиці