"Дослідження органічного ринку України 2019—2020" - Галашевський, Сергій; Манзюк, Олена; Федорченко, Ірина; Пузенко, Максим; Галашевська, Юлія; Рябцун, Георгій; Грох, Василь; Шукалович, Василь; Бондарєв, Сергій; Гаврилюк, Вікторія; Шор, Катерина; Прокопчук, Наталія ("Дослідження органічного ринку України проведено ТОВ «Органік Стандарт» у партнерстві з OrganicInfo.ua за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько– української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org", 2021)
"Україна є світовим постачальником сільськогосподарської продукції та займає важливе місце в забезпеченні сталої продовольчої системи та продовольчої безпеки у світі. Україна має найбільшу площу в Європі (603 600 км2), значну кількість сільськогосподарських земель (42,7 млн га за даними Державної служби статистики України) та сприятливе географічне положення. Окрім того, вона надзвичайно багата чорноземами, які складають 9% світових та 30% європейських запасів. Все це сприяє розвитку українського агробізнесу – як вирощуванню польових культур, таких як пшениця, ячмінь, жито, кукурудза, гречка, просо, соняшник, льон, гірчиця та соя тощо, так і інших, зокрема, плодово-ягідних і овочевих. Більше того, на тисячах гектарів природних лісових масивів можна збирати дикорослі ягоди, гриби та лікарські трави. Завдяки таким природним багатствам ще на початку 2000-х років Україну почали вважати одним із важливих постачальників органічної продукції на ринок ЄС."
Keywords: органічний світовий ринок; конкурентноспроможність; експорт; внутрішній ринок; ассортимент органічної продукції; світові тенденції; зростання роздрібних продажів; готова продукція; імпорт