"ФІНАНСОВОXЕКОНОМІЧНЕ СТИМУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА НА РІВНІ ОБ'ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД" - Заставний, Ю.Б. (Луцький національний технічний університет, 2021)
"У статті обгрунтовується доцільність формування інструментарію фінансово-економічного стимулювання органічного сільськогосподарського виробництва на рівні об'єднаних територіальних громад у зв'язку з поглибленням процесів децентралізації. Дослідження показали, що інструментарій фінансово-економічного стимулювання суб'єктів органічного сільськогосподарського підприємництва на рівні територіальних громад являє собою сукупність методів, важелів, інструментів та підойм регуляторного впливу на виробників органічної сільськогосподарської продукції, що дасть можливість сформувати не обхідні інституціональні, фінансові та кон'юнктурні передумови для розширеного відтворення потенціалу органічного землеробства, кормовиробництва та тваринництва. Встановлено, що основними фінансовими стимулами мають виступати фіскальні та бюджетні інструменти підтримки виробників органічної сільськогосподарської продукції, що зумовлено розширенням реальної бази наповнення бюджетів місцевого самоврядування та розширенням спектра податкових платежів, які концентруються на місце вому рівні."
Keywords: стимулювання; об'єднана територіальна громада; бюджет; органічне сільськогосподарсь кевиробництво; конкурентна перевага; інструменти