Сучасний рівень органічного виробництва в контексті екологічного сталого розвитку сільських територій - Стегней, М. (Журнал Економіст №11 листопад 2014, 2014)
Статтю присвячено оцінці сучасного рівня органічного виробництва в системі екологічно сталого розвитку сільських територій України. Досліджено тенденцію наповнення внутрішнього ринку вітчизняною органічною продукцією за рахунок налагодження власної переробки органічної сировини. Побудовано динамічну модель закономірностей зміни площі та кількості сертифікованих сільськогосподарських угідь. Проведено оцінку прогнозних значень обсягів органічного сільськогосподарського виробництва. Обґрунтовано проблеми та ризики процесу становлення й розвитку органічного виробництва. Окреслено рекомендації для підтримки розвитку органічного виробництва в Україні.
Keywords: економіка; зелена економіка; розвиток виробництва