СУЧАСНІ ПОГЛЯДИ СТУДЕНТСТВА НА ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО - Осадчук, С.О. (Поліський національний університет, м. Житомир, 2022)
"Студентська робота - призер конкурсу Органічне виробництво та харчування - очима студентів 2022 (3 місце). У роботі наводяться результати соціологічного дослідження, що стосується поглядів сучасного студентства на органічне виробництва. Було опитано 100 студентів спеціальностей 101 «Екологія» та 205 «Лісове господарство» Поліського національного університету. Установлено, що усі опитані знають що таке органічне виробництво, хотіли б споживати органічні продукти та 75% - готові доплачувати за органічність продукції. Крім того, 87,5% студентів хотіли б створити своє власне органічне господарство, або хоч б працювати у цій сфері. Отже, органічне виробництво є вагомою складовою екологічної освіти, а зацікавлення студентів у даній темі створює реальну можливість для майбутнього покращення економічного стану сільськогосподарських підприємств та розвитку органічного виробництва"
Keywords: органічне виробництво; студентство; сільське господарство; органічна освіта; екологічна освіта; cоціологічне опитуання